Hybrid og Personbil

Endelig er Toyota Corolla tilbake. Større, sterkere og smartere

Verdens mest solgte bil. Synonymt med driftssikkerhet. Toyota Corolla har vært borte fra det europeiske markedet i 12 år. Nå er Corolla tilbake, og gjensynet byr på en større, sterkere og smartere bil. For Ronny Sell Teigland, kom bilen akkurat i tide.

 

Med høygravid samboer, to hunder og et hus under oppussing, måtte 27 år gamle Ronny ta grep for å møte fremtiden.

– Jeg bekymrer meg ikke for ting som kommer, men jeg forbereder meg jo selvsagt. Jeg skal fikse en trapp som er litt for bratt hjemme, og så har jeg bestilt ny bil.

Ronny har vært bilinteressert hele livet, og har hatt flere biler enn de aller fleste. I mai venter han og samboer, Suzanne Atkins, sitt første barn, og med det ble en trygg bil med plass til alt og alle et must. Men hva skal en bilinteressert småbarnsfamilie velge?


Ronny Sell Teigland har akkurat bestilt nye Toyota Corolla Touring Sports. Her prøver han den for første gang.

Bilmekanikerens valg

Ikke overraskende ble det skruing på bil som ble veien for Ronny. For ti år siden fikk han lærlingplass som bilmekaniker hos Jæger Automobil. Siden har han blitt.

– Jeg trivdes så godt at jeg ble. Nå har jeg vært her i ti år, og er teamleder på verkstedet.

Selv om Ronny jobber for Jæger, står han helt fritt til å velge bil. På listen over biler han har hatt står heftige tyskere og særegne franske. Men når alt kommer til alt, var det en romslig, driftsikker og trygg bil Ronny ville ha nå.

– Jeg gikk over til Toyota da jeg ble lei av å ligge i grusen hjemme og skru på mine egne biler. Jeg skrur fremdeles på biler til venner og familie, men det er greit å slippe å skru på min egen bil, sier han og smiler.

Familieforøkelsen har også fått konsekvenser for valget:

– Både størrelsen og sikkerheten var avgjørende for bilvalget. Vi trengte en større bil for å få plass til alt, og vi er blitt mer opptatt av trafikksikkerheten. På Corolla følger det med avanserte sikkerhetssystemer som standard.


TESTER PLASSEN: En ny hverdag venter for Ronny og samboeren. Her testes bakseteplassen. Konklusjonen: god plass.

Også for entusiasten

Bilvalget har ikke gått på bekostning av bilentusiasten. Beviset for det finner vi under panseret. For første gang kommer Toyota hybrid-motoren i to alternativer. En 1,8 liters motor med 122 hk, og en 2,0 liters motor på 180 hk. Du kan jo gjette hvilken motor Ronny valgte.

– Det ble selvsagt 180-hesteren, sier han og fortsetter med å beskrive hvordan den nye girkassen fungerer i samspill med hybridmotoren:

– Toyota har arbeidet mye med å gi motoren jevnt pådriv og en finere lyd. Du kan også gire fra rattet, da blir det ingen forsinkelse i akselerasjonen og du får kraften du trenger med en gang.

Gjensynsglede

Hos Jæger Automobil på Minde gleder John Natås seg til å ta i mot kundene. Allerede har det vært flere innom som har vært nysgjerrige på den nye Corollaen.

– De fleste reagerer på samme måte, de blir glad for å se at Corolla har kommet tilbake samtidig som de blir positivt overrasket over kvaliteten i interiøret. Det er en helt ny bil når det kommer til kjørekomfort og kvalitetsfølelse, men driftssikkerheten er som den alltid har vært, forsikrer Natås.


Salgskonsulent John Natås gleder seg over de gode tilbakemeldingene nye Corolla får fra publikum.

To varianter: 5-dørs kombi og stasjonsvogn

Nye Toyota Corolla kommer i to ulike varianter, en 5-dørs kombi og som stasjonsvogn under navnet Toyota Corolla Touring Sport. Begge modellene kommer i flere ulike utstyrsvarianter. Men du trenger ikke velge fra øverste hylle for å få en godt utstyrt bil.

– En av fordelene med Corolla er at du får veldig mye med som standardutstyr. Toyota sitt sikkerhetssystem, Toyota Safety Sense, inneholder intelligente førerstøtte-systemer som ryggekamera, blindsonevarsler, varsling av kryssende trafikk bak bilen, intelligent parkeringshjelp og automatisk fjernlys. Det gjør bilen sikrere og mer komfortabel enn noen gang, forklarer Natås og fortsetter:

– Er du ikke avhengig av stor bagasjeplass, er 5-dørs kombi en veldig fin bil. Den har en god størrelse som gir deg muligheten til å ha både barn og barnebarn med på tur, samtidig som den er smidig nok til å enkelt manøvrere i et trangt bybilde. Trenger du, som Ronny, stor plass, er det stasjonsvognen som gjelder, sier Natås.

Dette er Toyota Safety Sense

Kollisjonsvern (PCS) bruker kamera og lasersensorer for å oppdage kjøretøyer og hindringer i veibanen foran bilen og kan bidra til å redusere risiko for, eller forhindre, kollisjoner.

Filskiftvarsling (LDA) varsler deg om bilen er i ferd med å kjøre ut av kjørefeltet uforvarende.

Automatisk fjernlyskontroll (AHB) sørger for at du kjører sikrere og har best mulig sikt ved mørkekjøring.

Skiltgjenkjennelse (RSA) viser føreren viktige trafikkskilt på informasjonsskjermen i instrumentpanelet.

Adaptiv Radar Cruise Control (ACC) Den adaptive fartsholderen sørger for at bilen holder stabil og sikker avstand til forankjørende.

Kollisjonsvern med autobrems (PCSPD) og fotgjengergjenkjennelse bruker et kamera og en radar for å oppdage mulig kollisjonsrisiko med fotgjengere.

Helt nye hybrid-motorer

Som nevnt kommer Corolla for første gang med to ulike hybrid-motoralternativer. Natås tror de fleste vil velge den fornuftige og svært økonomiske 1,8-literen.

– Hybridmotoren på 1,8 liter er smidig og stillegående, slik du kan forvente av en Toyota. Den er veldig drivstoffgjerrig, og du kan nesten ikke merke overgangen fra når motoren går på ren elektrisitet til bensinmotoren slår inn.

– Den store 2,0 liter Hybrid Dynamic Force-motoren gir deg en mer sportslig kjøreopplevelse med masse ekstra kraft. Uansett hvilken du velger, vil du alltid glede deg til den neste kjøreturen, sier Natås.

Til nye Corolla er hybrid-systemet ytterligere forbedret.

– Toyota er pionerene på hybrid, og har utviklet teknologien i mer enn tjue år. I nye Corolla kommer fjerde generasjon hybrid-system. Hybrid-motorene er selvladende, noe som betyr at du aldri trenger å koble den til en lader. Alt går av seg selv, og du trenger hverken tenke på lading eller montering av ladeboks hjemme, forklarer Natås.

Les mer om nye Toyota Corolla her!


Toyota Corolla kommer både som stasjonsvogn (Corolla Touring Sports) og 5-dørs kombi.

Opplev alt som ikke lar seg forklare

Toyota Corolla har vært igjennom en reinkarnasjon, og med så mange nyheter kan det bli overveldende å skulle gå i detalj, sier Natås. Han anbefaler derfor å komme innom for en prat om bilen og en prøvetur.

– Vi kunne ha snakket lenge om alt fra TNGA, den nye plattformen som bilen er bygget på, til alt utstyret du kan få på bilen. Men for oss handler det om at Corolla er tilbake, i bedre form enn noensinne, og er klar for nye eventyr. Enten du kjenner til Corolla fra før, eller kjøper den for første gang, slik Ronny gjør, er du velkommen innom oss.

Kappløpet

Ronny har akkurat bestilt sin nye Corolla, og med det er kappløpet i gang: Hva kommer først av barnet og bilen?

– Jeg har har fått forespeilet at jeg får bilen like før påske. Terminen er i mai. Så om alt går etter planen, så skal i hvert fall bilen være på plass, sier Ronny og smiler forventningsfullt.

Nye Toyota Corolla har en startpris fra kr 312 300,- 5 dørs kombi. Bygg din nye Toyota her.

Del artikkel:

Les også

Finn din forhandler