Tips og råd

Er bilen din klar for vinterføret?

Nå kommer vinteren, den kalde, fine tiden. Uansett om du har en flunkende ny firehjulstrekker, et glis med gigantisk nostalgisk aura eller rett og slett bare kjører en bil du stoler fullt og helt på, kan ferden på vinterføret medføre ubehagelige overraskelser om du ikke er forberedt.

Under følger derfor en liten sjekkliste over enkle ting du kan gjøre slik at du og familien slipper å stå og frese ved siden av den stillestående bilen deres mens snøen laver:

Er det lys i lysene? Det å se og bli sett i vinterskumringen er særdeles viktig. Kontroller derfor at alle lys virker som de skal.

Sjekk dekk. Vinterdekkene bør ha en mønsterdybde på minst 4 mm, selv om det er lovlig med en dybde på 3 mm. For lite mønsterdybde gir dårlig bremseeffekt, dårlig fremkommelighet på glatt veibane og fare for vannplaning.

Nok trykk i dekkene? For godt veigrep, er det viktig med riktig trykk i dekkene. Data for hvilket trykk dekkene på bilen din skal ha finner du ofte i dørkarmen på førersiden.

De viktige viskerne. Sjekk at vindusviskerne tar bort nedbøren på hele frontruta. Gode viskere er viktig for å ha god og oversiktlig sikt. Pass også på å ha nok spylervæske.

Poler bilen. Beskytt lakken og gjør det enklere å holde bilen ren ved å gi den en runde med polering før vinteren er her. Og vask bilen jevnlig.

Bruk silikon. For at dørpakningene ikke skal fryse så lett ved minusgrader, påfører du dem et godt lag med silikon.

La skinnet skinne. Etter noen år tørker skinnet på setene dine ut, og faren for at lakken på skinnet krakelerer eller skaller av, er da til stede. Ved be-handling av skinnet er det verdt å huske på at de ytterste kantene på setene er mest utsatt.

Ta deg ei skrape. Ja, den er ofte liten og lett, og lett å glemme. Så husk å ha ei isskrape eller to i bilen. Det å skrape bilen sammen med andre er so-sialt, samtidig som arbeidet går unna i en fei.

Del artikkel:

Les også

Finn din forhandler