Hybrid

Toyota Hybrid toppet salgslisten i april!

Toyota personbiler ble nr. 1 på salgslisten i Hordaland i april og vi i Jæger Automobil er svært stolt over at så mange velger å kjøre Toyota Hybrid. I tillegg til eksisterende kunder, er det også flere nye kunder som velger en Toyota Hybrid. Det tar vi som en bekreftelse på at kundene forstår at Hybrid er den riktige løsningen også i mange år fremover.

Kilde: OFV 02.05.2018

I fjor skrev vi verdenshistorie

I Norge, som første land i verden, ble det i 2017 solgt flere hybrid- og elbiler enn bensin- og dieselbiler. Bilprodusenten som solgte flest elektrifiserte biler, var Toyota.

Ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken, stod de elektriske bilene i fjor for 52,2 prosent av det totale bilsalget i Norge. I 2017 solgte Jæger Automobil på sin side 1 450 Toyota personbiler, hvor hele 1 395 var hybridmodeller. Vår mest solgte enkeltmodell var RAV4 Hybrid.

Toyota har utviklet og jobbet med hybrider i over 20 år. Dette gir oss som bilprodusent en del fortrinn. Teknologien er velprøvd, med mer enn 11 millioner hybrider solgt hittil. I snitt kjører de selvladende hybridene våre elektrisk halvparten av tiden i tettbygde strøk.

– Vår største kundegruppe er selvfølgelig privatkundene, men hybrid har også en stor lokal andel av taximarkedet. Selv om Norge er det landet i verden som har størst hybridandel ut av det totale Toyota-salget, ser man nå oftere Toyota hybrid som taxi også i storbyer som Roma,

Barcelona og New York. Det sier mye om kvaliteten og driftssikkerheten, sier salgsdirektør i Jæger Automobil, Rolf Johannesen.

Rolf Johannesen, salgsdirektør i Jæger Automobil.

Hva er en hybridbil?

Hybridbiler benytter to energikilder og kombinerer motorenes egenskaper slik at de utnyttes best mulig. Hos Toyota kombineres en svært effektiv bensinmotor med en eller flere el-motorer, avhengig av modell. Fra elmotoren får man umiddelbare krefter og dreiemoment, samt komfortabel og miljøbesparende kjøring. Samtidig gir bensinmotoren lang rekkevidde og mulighet til å kjøre i høye hastigheter.

Du kan kjøre økonomisk også med en bensin- eller dieselbil, men ikke på samme nivå som med en hybrid ved variert kjøring. En hybrid kan koble ut bensinmotoren når den ikke trengs, for eksempel inn mot et kryss eller ved kjøring i kø i lave hastigheter.

Konkurransedyktige priser

Vi nordmenn kjører i dag ikke elbil utelukkende med hensyn til miljøet. Nordmenn er generelt opptatt av ny teknologi, og Toyota leverer dette til konkurransedyktige priser. Hybrideierne er dessuten de mest fornøyde Toyota-kundene. De ønsker å spare både miljøet og lommeboka, og forteller at hybrider gir en svært komfortabel kjøreopplevelse. Alle Toyota-hybrider leveres dessuten som standard både med automatgir og en omfattende sikkerhetspakke med teknologi som aktivt griper inn for å hjelpe sjåføren.

– Det å velge en ny Toyota hybrid er et riktig valg for miljøet og fremtiden. Husk at bilen du kjøper i dag skal selges om 3 til 6 år, og da er restverdien en vesentlig faktor, påpeker salgsdirektør Johannesen.

Plug-in eller selvladende?

Innen hybridkategorien finnes det to ulike biltyper – plug-in hybrid og selvladende hybrid. En plug-in må lades, i motsetning til en selvladende hybrid som lader mens du kjører.

– Fjoråret ble også et godt salgsår for nyere brukte Toyota hybrid. Hos oss vil du alltid finne en brukt hybrid som passer både bruk og lommebok. Vi ordner rimelig finansiering på stedet og de fleste bilene kan leveres på dagen. Du finner hele utvalget på jaegerbrukt.no, avslutter Johannesen.

Del artikkel:

Les også

Finn din forhandler