Innovasjon

Innovasjon i førersetet

Toyota er kanskje mest kjent for pålitelige biler laget for folk flest. Men et slikt rykte kommer ikke av seg selv, det krever kontinuerlig innovasjon å holde seg i forkant av konkurrentene. Toyota har alltid vært innovative, og her er noe av det som kommer til å forme fremtidens biler.

Toyota Mirai: starten på en revolusjon?

Hydrogenbilen Mirai er allerede ute på det norske markedet. Utrullingen går sakte i begynnelsen – Toyota regner med å selge et tosifret antall Miraier i Norge i løpet av 2017, men når teknologien etter hvert får fotfeste skal dette selvsagt økes betraktelig. Og det er ikke hvilken som helst teknologi vi snakker om. I Mirai reagerer hydrogenet fra tanken med oksygenet i lufta, da frigjøres energi som produserer strøm og driver bilen. Det eneste utslippet fra denne prosessen er rent vann. Det høres kanskje i overkant futuristisk ut, men fremtiden er faktisk nå.

Vil du vite mer om Mirai?

MIR002 hv_0

Kirobo Mini: den vennlige roboten 

Romfarer, robot og en rolig følgesvenn på bilturen – Kirobo Mini er en 10 cm høy kompanjong designet for å holde folk med selskap og lære dem å kjenne. Kunstig intelligens kan hjelpe menneskeheten med å løse mange typer problemer, og kanskje til og med finne noen vi ikke var klare over at vi hadde? Dette er Kirobo Minis mål, rett og slett bli med på turen, observere føreren og holde henne med selskap og samtidig sende data til analyse slik at vi kan lage enda bedre produkter i framtiden. Folk tilbringer i gjennomsnitt 4,3 år av sine liv i bilen, hvorfor ikke ta med en liten, koselig robotvenn på turen?

Bli bedre kjent med Kirobo Mini (engelsk) her

Kirobo

Toyota Concept-i: en fremtidsvisjon 

Toyota kan ikke spå fremtiden, men de kan påvirke den. Concept-i er Toyotas visjon for hvordan vi mennesker vil kjøre bil, eller hvordan bilene kommer til å kjøre oss mennesker, i årene som kommer. Concept-i er en smart bil som lærer føreren å kjenne, analyserer følelsene til de som sitter i bilen gjennom biometriske målinger og tilpasser kjørestilen deretter. Føreren har selv kontroll over bilen, men bilen kan ta over hvis føreren ønsker – uten at hun trenger å spørre. Concept-i skal være varm, vennlig, engasjerende, morsom og ta forholdet mellom bil og fører til et helt nytt nivå.

Vil du dykke dypere i Concept-i? Les mer her

Del artikkel:

Les også

Finn din forhandler