Annet

Moden og moderne teknologi

Kjære leser,

I januar fylte Jæger Automobil AS 90 år. Det har vært en spennende reise fra Oldsmobile-forhandler i Bergen sentrum til dagens solide, landsdeldekkende konsern, noe du kan lese mer om på de neste sidene. Denne spalten vil jeg vie til fremtiden. Takket være vår utrolig lojale kundebase og de fantastiske medarbeiderne våre, er nemlig 90-åringen i sitt livs form, og det er mye spennende i vente fra mange hold de neste årene. Blant annet kommer storselgerne RAV4 og Auris i nye utgaver, i tillegg til at klassikerne Corolla og Camry gjør comeback på det norske markedet. Alle kommer naturligvis som hybrider.

Store deler av æren for suksessen til Jæger den siste tiden må deles med nettopp hybridteknologien til Toyota. Den har tatt verden (og Vestlandet) med storm i løpet av sin drøye 20 år lange eksistens, og ett av flere likhetstrekk mellom hybrid og Jæger, er at også hybrid er inne i en aldri så liten gullalder.

Torgeir Halvorsen, administrerende direktør Jæger Automobil.

Onde tunger vil kanskje hevde at hybrid er på hell og at de rene elbilene er klare til å ta over stafettpinnen, men salgstallene og brukeropplevelsen forteller en annen historie. Hybrid er i aller høyeste grad relevant, og selv om elbilene blir stadig bedre, kan ikke teknologien beskrives som moden ennå. Klare rekkeviddebegrensninger, lang ladetid og harde kompromisser preger fremdeles elbilene, mens hybridbilene til Toyota leverer ubegrenset rekkevidde uten lading og med ca 50% elektrisk kjøretid i siste generasjon. Hybrydteknologien står heller ikke stille, den er i kontinuerlig utvikling og blir stadig bedre.

Toyota satser på alle lovende teknologier, ikke bare hybrid, men hovedfokuset i produktene som når markedet er at de skal være klare til bruk og at de kan selges til sluttbruker med god samvittighet – helt i tråd med Jægers ånd. Et rykte for kvalitet som det både Toyota og Jæger har bygget opp, kommer ikke av seg selv. Det må fortjenes.

Vi har allerede hydrogenbilen Mirai i sortimentet. I framtiden vil det komme rene elbiler fra Toyota også, men ikke før teknologien er moden nok til å være et fullverdig alternativ til hybrid. Når vi skriver 2018 er hybrid fremdeles moderne, og det vil være den ledende miljøteknologien i bilbransjen når det gjelder brukervennlighet og kvalitet i mange år.

Modenhet og modernitet er ikke motsetninger, noe vi i Jæger vet bedre enn de fleste. Sammen er de en uslåelig suksessfaktor, som kombinert med hardt arbeid og verdens beste kunder kan bli til en 90 år lang reise som bare blir mer og mer spennende rundt hver eneste sving.

Vi gleder oss til fortsettelsen.

Del artikkel:

Les også

Finn din forhandler