Hybrid og Personbil

Prius Plug-in Hybrid

Nye Toyota Prius Plug-in Hybrid er en Prius tvers igjennom, men den representerer også noe helt nytt.

Toyotas hybridikon er umiddelbart gjenkjennelig for millioner av miljø-bevisste mennesker verden over, og dette er den andre generasjonen av den ladbare varianten, dvs. at den både er en fullverdig hybrid og en helelektrisk bil som du kan lade fra en stikkontakt. Nyvinningen har over dobbelt så lang rekkevidde som forrige generasjon ladbar Prius takket være tre gjennombrudd: optimal batteriutvikling, maksimering av elektrisk kjøring og forkorting av ladetiden.

En Prius i kjempeform

Prius er synonymt med lavt forbruk og høy kvalitet, men også gode, komfortable kjøreopplevelser. Plug-in Hybrid leveres nå med en gassinjeksjons-varmepumpe, som vil gi varme til kupéen i temperaturer ned til -10 grader uten å starte bensinmotoren, og som dermed er med på å sikre god elektrisk rekkevidde på vinterstid. I den avanserte kupeen finner du selvsagt de nyeste sikkerhetssystemene i Toyota Safety Sense-serien, pluss innovasjoner som en trådløs telefonlader i midtkonsollen som lar deg lade kompatible smarttelefoner uten bruk av kabel. Et fargedisplay på frontruten viser deg viktig informasjon under kjøring slik at du har oversikt uten at du må ta blikket av veien.

Se alle fordelene med nye Prius Plug-in Hybrid her

Solskinn på tanken

Det avanserte solcellepanelet på taket bidrar ikke bare med ladestrøm når bilen står parkert, det driver også elektroniske systemer i bilen mens den kjører, og er en av grunnene til at nye Prius Plug-in Hybrid kan kjøre opptil 50 kilometer i fullelektrisk kjøremodus. I tillegg er maksfarten i EV-modus økt fra 85 km/t til 135 km/t. Dette gjør at folk som hovedsakelig kjører småturer i hverdagen, kan benytte nye Prius Plug-in Hybrid som en ren elbil, og kun hente krefter fra bensintanken på lengre turer. Og siden det er en Prius, vet du at forbruket holdes nede, selv om bensinmotoren kobles inn.

Plug-in eller vanlig hybrid?

Alt kommer an kjøremønsteret ditt. Både nye Prius og nye Prius Plug-in Hybrid er fantastiske biler med lave utslipp og driftskostnader, men de skinner på forskjellige områder. På lengre turer vil Prius Hybrid være mest effektiv ettersom den er lettere på grunn av mindre batterier, men Plug-in-versjonen er også en fullverdig hybrid som oppnår gode resultater på forbruksfronten. Og dersom du kjører mange korte turer i hverdagen, kan Plug-in-versjonen i praksis fungere som en ren elbil – uten noen som helst form for rekkeviddeangst.
Stikk innom din lokale forhandler og legg fram kjøremønsteret ditt for en av våre salgsmedarbeidere, så finner vi sammen fram til hva som er din optimale Prius.

Del artikkel:

Les også

Finn din forhandler