Portrett

Real Hybrid – Barcelona

Mellom tettstedets historiske kirke og kobbergruvene på Visnes, gjenoppstod Avaldsnes’ damelag i 2002. I 2012 ble laget suverene vinnere av 1. divisjon med ny poengrekord og rykket opp i Toppserien. Karmøy-laget har siden dratt i land to seriesølv og to NM-medaljer av samme valør. På oppturen har laget kjørt Toyota.

Foruten ankomsten til flere internasjonale landslagsstjerner de siste sesongene, har klubben også utviklet spillere som har spilt med det norske flagget på brystet, som for eksempel Cecilie Pedersen og Karina Sævik, samt Hildegunn Sævik (U19) og flere andre som har representert aldersbestemte landslag.

Engasjert bindeledd
Siden 2012 har Toyota Haugesund, som er en del av Jæger Automobil, vært en av lagets hovedsamarbeidspartnere og -sponsorer.

– Samarbeidet innebærer blant annet at om det kommer en ny spiller til Avaldsnes, står det en valgfri Toyota og venter på henne hos oss to dager etter at hun har signert, forteller direktør hos Toyota Haugesund, Egil Rønnevik.

I det tette samarbeid med Karmøy-laget, er salgskonsulent Sverre Hebnes limet. Hebnes er selv vokst opp på Avaldsnes og har et hjerte som fremdeles banker hardt for barndomsklubben. Han synes derfor det er ekstra stas å se at damenes involvering ellers i klubben og i lokalsamfunnet skaper positive ringvirkninger.

– Kruttsterke
– Flere av spillerne er trenere for lag i klubbens ungdomsavdeling og lag ellers i distriktet. Alle disse lagene har hatt store løft. Det har blitt bedre kvalitet på treningsøktene og en helt annen glød hos de unge spillerne. Det er klart det må være stas å bli trent av ei kul stjerne som prater for eksempel amerikansk, smiler Hebnes.

Salgskonsulenten har selv fått kjenne på kroppen at mange av spillerne har utdannelse innen idrett og ernæring.

– Noen av dem har masterutdannelse og arbeider hos lokale treningssentre. Jeg hadde en treningstime med bergenser Ingrid Ryland i forrige uke. Man får jo ikke pause. Jeg forsøkte å ymte frempå at det var 20 år siden sist jeg trente slik, og at hun måtte ta det med ro, men da bare lo hun.

Både i form av å være kontaktpersonen for klubben og klubbpatriot på livstid, er Hebnes nærmest daglig på Avaldsnes. Inntrykket av spillergruppen er utelukkende positiv.

– Spillerne trener, sover og spiser etter faste programmer, og er utrolig nøye på hva de får i seg av næring. Og de er kruttsterke. De skyter ikke like hardt eller springer like raskt som herrene med samme alder, men de ser seg ikke tilbake hva gjelder for eksempel kvinnelige friidrettsutøvere.

– De er toppidrettsutøvere. De som påstår noe annet, tar feil, supplerer Rønnevik.

Lyst på en C-HR? Les mer her

 

Fokus også på bredden
Inneværende sesong kjører 13 av Avaldsnes-spillerne rundt i hybridbiler fra Toyota. Direktør Rønnevik er stolt av avdelingens nære relasjon til laget.

– Selv om vi hovedsakelig sponser damelaget, drypper det naturligvis også på hele klubben. Og til mer inntekter man klarer å skaffe til damelaget, jo mindre økonomiske midler og resurser trenger klubben for å driftes, og legger til:

– Samtidig ønsker vi i Toyota å også støtte og identifiseres med breddeidretten. Vi legger ikke alle eggene i ei korg, og er derfor inne med sponsormidler også hos mange andre ulike idrettsklubber og -lag i regionen vår.

Hebnes forteller at den sportslige oppturen har ført til at Avaldsnes er blitt en sterk merkevare. Og med klubbemblemet konstant under arbeidsantrekket, setter han selvsagt ære i å få flest mulig av lokalbefolkningen til å kjøre Toyota.

– Og vi selger en del biler til folk som er involvert i klubben ellers.

Møtte Barcelona
Foruten en bratt og positiv kurve mot toppen av Toppserien og i sine NM-prestasjoner, har Avaldsnes sparket godt i fra seg også internasjonalt. I fjor nådde de 16-delsfinalen i kvinnenes Champions League, hvor Lyon og Ada Hegerberg ble ett nummer for store. I år var det selveste Barcelona som stod på motsatt banehalvdel i samme delfinale i turneringen.

De hele 5 000 menneskene på Haugesund stadion fikk i første kamp se Avaldsnes tape 0-4 mot de seiersvante spillerne fra Catalonia. I returmøtet var det norske laget noe mer på høyde med spanjolene, men måtte likevel se seg slått 0-2, og dermed 0-6 sammenlagt.

– Det er selvfølgelig stas å møte et så stort lag som Barcelona. Før kampene hadde vi troen på at vi kunne hamle opp med dem, men etter hvert ble det tøft, innrømmer Avaldsnes’ målmaskin, Cecilie Pedersen, som returnerte til klubben i 2013.

SPILLER PÅ LAG: F.v. Avaldsnes’ målfarlige angrepspillere, Elise Thorsnes og Cecilie Pedersen, sammen med medspillerne fra Toyota Haugesund, salgskonsulent Sverre Hebnes og direktør Egil Rønnevik.


– Beste bilen jeg har hatt
Angrepsspilleren har kjørt en C-HR fra Toyota Haugesund i rundt et halvår. Hun vil ikke betegne seg som ei eksosrype, men noe peiling og erfaring med bil har hun.

– De tidligere bilene mine har også vært bra, men C-HR’en er den beste jeg har hatt. Jeg er ikke sykt opptatt av bil, men kjenner selvsagt forskjell på hvordan de er å kjøre. Bilen er behagelig, brukervennlig og har et kult design.

I følge Pedersen er det svært få Toppserie-klubber som kan tilby lignende bilavtale som det Avaldsnes gjør ovenfor sine spillere.

– Alle spillerne er storfornøyde. Når andre lag kommer hit, legger de nok godt merke til bilparken vår som står oppstilt like ved stadion, smiler hun.

Toyota – en viktig bidragsyter
For å komme opp på samme høyde som de beste lagene i Europa, mener hun Avaldsnes må bli en enda mer attraktiv klubb for potensielt nye spillere.

– Det er klart at penger har mye å si, samt andre elementer som fasiliteter, trenere og spillergruppen ellers, men nettopp sponsorer som Toyota og avtaler som klubben vår har med dem, har også god tiltrekningskraft.

Samtidig sier Pedersen at hun aldri har vært del av en Avaldsnes-tropp med så mange kvaliteter som årets utgave.

– Tidligere har jeg vært litt lei, men nå er det kjempekjekt å være Avaldsnes-spiller. Positiviteten i troppen og klubben bobler og kvaliteten på spillerne, trenerne og støtteapparatet har aldri vært bedre, erkjenner Pedersen.

I skrivende stund gjenstår to serierunder av Toppserien 2017. Avaldsnes ligger for øyeblikket på 2. plass, to poeng foran Stabæk. 18. november reiser Pedersen og resten av Avaldsnes-troppen igjen til Oslo for å spille sin tredje NM-finale på fem år. 

Del artikkel:

Les også

Finn din forhandler